#1 Lucrul in constructiile de locuinte

Este de notat ca incalcarile cele mai frecvente ale regulilor privind lucrul la inaltime au fost in domeniul constructiilor. Pentru a evita asemenea incalcari toti muncitorii trebuie sa aiba acces la un plan de protectie pentru lucru la inaltime.

#2 Lucrul in apropierea marginilor neprotejate

A doua incalcare din Top 5 o reprezita regulile de lucru la inaltime referitoare la protectia in zonele adiacente marginilor neprotajate, cele mai frecvente rezolvari ale acestei situatii fiind montarea unor balustrade, a unor puncte de ancorare sau chiar a unor sisteme linia vietii orizontale permanente sau nepermanente si utilizarea EIP (Echipament Individual de Protectie) pentru lucru la inaltime.

#3 Lucrul pe acoperisuri cu panta mica

Incalcarile regulilor de lucru la inaltime in aceasta situatie au sczaut fata de anii precedenti. Rezolvarea acestor situatii este utilizarea echipamentului de lucru la inaltime si a echipamentului de salvare in caz de cadere.

#4 Lucrul pe acoperisuri cu panta mare

Si in situatia lucrului la inaltime pe acoperisuri abrupte, numarul de incalcari ale regulilor de lucru la inaltime au scazut recent. Totusi locul 4 in top 5 trebuie sa traga un semnal de alarma in privinta cunoasterii si folosirii EIP pentru lucru la inaltime si salvare in caz de cadere.

#5 Lucrul in apropierea golurilor si a luminatoarelor

Riscul de cadere in aceste situatii de lucru este mare, fapt oglindit si de scaderea foarte mica a numarului de incalcari ale cerintelor de lucru la inaltime in prezent. Si in aceste situatii de lucru, solutiile pentru scaderea sau evitarea riscurilor de cadere sunt protectia luminatoarelor  sau utilizarea de balustrade, puncte de ancorare si sisteme orizontale linia vietii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact WhatsApp