În data de 21 martie, Safety Academy a avut onoarea de a participa ca partener de susținere la Summit-ul Rooftop PV and Storage Solar 2024. Evenimentul a reprezentat un punct de reper în industria panourilor fotovoltaice (PV) și a sistemelor de stocare, aducând împreună profesioniști de top și inovatori din sector. Prezența noastră nu a fost doar o oportunitate de a ne întâlni cu alți lideri din domeniu, ci și o platformă esențială pentru a evidenția importanța culturii de siguranță în lucrul la înălțime în sectorul fotovoltaic.

Implicarea Noastră la Summit și Sesiunea de Prezentare

Participarea noastră la acest summit a fost o reprezentare a angajamentului nostru continuu de a promova practici de siguranță de ultimă generație. Industria fotovoltaicelor, în creștere rapidă, necesită o abordare riguroasă a siguranței, iar Safety Academy a răspuns acestei nevoi prin prezentarea soluțiilor inovatoare și prin împărtășirea expertizei vaste.

govnet rooftop pv summit safety academy

La standul nostru, am reușit să captăm atenția vizitatorilor printr-o gamă diversă de materiale informative și demonstrații interactive. Am prezentat serviciile noastre de training specializat, punând accent pe cele mai recente și eficiente tehnici și echipamente de siguranță. Acest lucru a fost complementat de discuții aprofundate și schimburi de idei cu participanții, ceea ce a permis o înțelegere mai bună a nevoilor și așteptărilor lor.

Momentul culminant al implicării noastre a fost sesiunea de prezentare, unde am pus în lumină importanța unei culturi de siguranță robuste în industria PV, mai ales în contextul lucrului la înălțime.

govnet rooftop pv summit safety academy

Colegul nostru Iulian prezentând Centrul de Training din București.

Prin această sesiune, am reușit să atragem atenția asupra unor aspecte critice, precum necesitatea unei formări continue și a conștientizării riscurilor specifice acestui sector.

Teme Centrale Dezbătute în Sesiunea Noastră

 1. Practici de Lucru în Siguranță în Industria PV:
  • Am discutat despre modulele noastre comprehensive de training, axate pe practicile de lucru sigure, personalizate pentru industria solară PV.
 2. Analiza Riscurilor și Echipamentul Adecvat:
  • Am analizat riscurile comune asociate cu instalațiile PV, în special la înălțimi, recomandând echipamentele adecvate pentru atenuarea acestor riscuri.
 3. Acces Sigur la Înălțime:
  • Sesiunea a inclus practici optime pentru folosirea scărilor fixe și mobile, asigurând accesul în siguranță la sistemele PV ridicate.
 4. Lucrul în Siguranță pe Planuri Înclinate și Lângă Muchii Neprotejate:
  • Am împărtășit idei despre lucrul în siguranță pe suprafețe înclinate sau aproape de margini neprotejate, precum și pe suprafețe fragile, ca luminatoarele.
 5. Ierarhia Riscurilor:
  • Am prezentat ierarhia riscurilor în instalațiile PV, oferind o abordare structurată pentru identificarea și abordarea potențialilor pericoli.
 6. Echipamente Individuale de Protecție Recomandate pentru Industria PV:
  • Am evidențiat recomandări specifice de EIP adaptate lucrătorilor din industria PV, pentru a asigura maximul de siguranță în timpul instalărilor și întreținerii.
 7. Scări și Sisteme de Linia Vieții Verticale:
  • Prezentarea a inclus utilizarea scărilor și a sistemelor de linia vieții verticale, vitale pentru lucrul în siguranță la înălțime în sectorul PV.
 8. Balustrade Modulare fără Penetrarea Suprafeței Acoperișului:
  • Am introdus sisteme inovative de balustrade care asigură siguranța fără a deteriora suprafețele acoperișurilor, ideale pentru instalațiile PV.
 9. Proiectare și Montaj Sisteme de Linia Vieții Orizontale sau Soluții de Ancorare:
  • Experții noștri au împărtășit cunoștințele lor despre proiectarea și instalarea sistemelor de linia vieții orizontale și soluții de ancorare temporare pentru locații care nu dispun de un sistem permanent.
 10. Soluții Temporare de Ancorare:
  • Am discutat despre soluțiile de ancorare temporare, adaptate situațiilor specifice industriei PV.

Concluzie și Perspective de Viitor

Participarea noastră la Summit-ul Rooftop PV and StorageSolar 2024 a consolidat angajamentul Safety Academy de a crește standardele de siguranță în sectorul solar, în continuă expansiune. Pe măsură ce industria se transformă, ne propunem să oferim soluții și traininguri de siguranță inovatoare, adaptate provocărilor unice din acest domeniu. Scopul nostru rămâne acela de a furniza traininguri de siguranță de ultimă generație care să garanteze bunăstarea tuturor celor implicați în această revoluție verde.

Rămâneți conectați pentru mai multe actualizări și perspective din partea Safety Academy, lider în traininguri și soluții de siguranță pentru sectorul fotovoltaic.

govnet rooftop pv summit safety academy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact WhatsApp