Sisteme fixe si mobile de ancorare
Despre Sistemele de Ancorare
Cu decenii de experiență combinată de inginerie în construcții și siguranță în lucru la înălțime și la locul de muncă, vă oferim o gamă largă de sisteme de ancorare fixe și mobile, conform EN 795. Suntem experți în ancorarea lucrătorilor în siguranță, astfel acordăm o deosebită importanță punctelor de ancorare și bineînțeles structurii pe care acesta se aplică. Nu livrăm niciun proiect până nu sunt realizate toate calculele de rezistență. Alegeți Safety Academy pentru siguranță sporită la locul de muncă!
Există nenumărate situații în care sunt necesare sisteme de ancorare! UE afirmă că orice loc de muncă cu o distanță de cădere de cel puțin 2 m este obligat să aibă mijloace adecvate de protecție împotriva căderii, în timp ce unele companii au reglementări interne de înălțimi și mai mici.
Vă asigurăm împotriva căderii indiferent de situație, fie că este vorba despre un trepied pentru lucrul în spații închise, cadru mobil de ancorare pentru rampe CF, auto sau containere. Vă invităm să parcurgeți această pagină pentru vedea câteva exemple. Iar dacă nu aveți timp destul, ne puteți contacta chiar acum!
Lucratorul este ancorat impotriva caderii pe toata lungimea cisternei, multumita caruciorului glisant pe sina metalica deasupra.
1. Stalp anticadere cu diferite baze de montaj
Sistemele de protectie care se pot monta chiar si in cele mai inguste spatii ofera un punct de ancorare sigur deasupra utilizatorului, in timpul executarii lucrarilor in cazul in care exista riscul caderii de la inaltime.
Sistemele pot fi combinate cu o gama larga de accesorii si suporturi, care va permit sa profitati la maximum de toate avantajele acestora la utilizarea in mai multe medii si situații.
Fiecare solutie personalizata este determinata de nevoile clientilor nostri si depinde de industrie, mediu si constrangeri specifice de proiectare, inclusiv standardele Europene. Toate sistemele noastre sunt extrem de durabile si sunt construite pentru a rezista cu materiale, calitate si manopera de clasa mondiala.
Sistemul și accesoriile sale respectă cele mai stricte reglementări internaționale: EN-795 și marcajul CE (Europa), OSHA/ANSI (SUA) și CSA (CANADA). Sunt solutii unice la provocari unice si protectie la cadere in care puteti avea incredere.
Cere oferta2. Punct de ancorare cu contragreutate
Un sistem de ancorare mobil, cu contragreutate, pentru utilizare pe acoperișuri cu panta de până la 5 grade. Sistemul de asamblare are un punct central de atașare care indică punctul de ancorare unde se aplică forța de oprire a căderii. Cu modelul corect, sistemul poate fi utilizat pe oricare dintre următoarele suprafețe de acoperiș, în zone cu/fără umiditate ridicată:
- Membrană cu un singur strat
- Asfalt
- Vată minerală
- Beton
- Periate
Caracteristici și avantaje
- Galvanizat conform BS EN ISO 1461
- Greutățile de bază turnate din cauciuc împiedică „decojirea” tampoanelor de cauciuc la margini
- Peste 100 de ventuze mulate în fiecare greutate lipită din cauciuc pentru a maximiza aderența
- Suportul central ridicat reduce distanța de deplasare în timpul unui eveniment de stopare a căderii
3. Sistem de ancorare pentru containere ISO
Post de ancorare pentru container ISO
- Scopul acestui post este să ofere o ancoră temporară pentru lucrul pe containerele de transport ISO 20 ft(6,06m) și 40 ft(12,2m).
- Pe lângă utilizarea ca atare, poate fi folosit și pentru a forma o Linia Vieții orizontală temporară peste partea superioară a containerului, în funcție de cerințele de lucru care trebuie efectuate.
- Vine cu un dispozitiv de blocare laterală și etichetare pentru instalare sigură de către o singură persoană.
- Poate fi îndepărtat fără a deteriora containerul.
- Sistemul de ancorare permite o rotație de 360 °.
- Are un mâner de transport.
- Conformitate: EN 795: 2012 Tipul B.
- Rezistență statică conform EN 795: 2012 Tip B: 12 kN.
- Rezistența minimă la rupere a sistemului: 15 kN.
- Material: Oțel.
- Greutate: 14,53 kg.
4. Puncte de ancorare conforme EN 795
Punctele de ancorare EN795 sunt elemente utilizate pentru a asigura persoanele care lucrează la înălțime. Aceste puncte de ancorare sunt proiectate pentru a fi instalate într-un mod sigur și durabil, astfel încât să poată suporta o sarcină mare și să asigure un nivel ridicat de siguranță pentru utilizator.
Aceste puncte de ancorare sunt importante pentru că oferă un punct sigur de prindere pentru lucrătorii care lucrează la înălțime, protejându-i de cădere și prevenind astfel accidentele și rănirile. Aceste puncte de ancorare sunt esențiale într-o gamă largă de domenii, cum ar fi construcții, lucrări în instalații, în exploatarea energetică, în sectorul industrial și în multe altele.
De asemenea, punctele de ancorare EN795 sunt importante pentru că sunt proiectate și testate pentru a asigura conformitatea cu standardele europene de siguranță. În conformitate cu aceste standarde, aceste puncte de ancorare sunt supuse testelor riguroase pentru a se asigura că îndeplinesc cerințele de siguranță și fiabilitate. Alegerea punctelor de ancorare EN795 adecvate și instalarea lor corectă este esențială pentru a asigura că lucrătorii sunt protejați la locul de muncă și că se îndeplinesc cerințele de siguranță.
Cere ofertaAccesorii pentru ancorare in Sistemele Anticadere
GHID
EN795: Punctul de ancorare este un punct in care sistemul de oprire a caderii este atasat in siguranta pentru a asigura securitatea utilizatorului. Exista diferite tipuri de puncte de ancorare:
- Tip A Dispozitiv de ancorare care necesita fixarea a inca o ancora structurala
- Tip B care nu necesita fixarea unei ancore structurale
- Tip C folosind linii de ancorare flexibile orizontale
- Tip D folosind linii de ancorare rigide orizontale
- Tip E Dispozitiv de ancorare deadweight
Utilizare: Nu există un sistem bun de oprire a căderii fără un punct de ancorare bun. Oricare ar fi tipul de intervenție de realizat fie el este temporar sau permanent, este esențial să alegeți corect punctul de ancorare si sa verificati daca structura gazdă (cladire, structura de otel, turn, …) este suficient de rezistenta.
Cum sa alegi?
Sistemele Colective de Protectie sunt, fara indoiala, dificil de ales pentru a asigura o siguranta optima. Cand alegeti punctul de ancorare, primul lucru de facut este sa determinati unde sa il instalati.
Pentru aceasta trebuie sa luam in considerare urmatoarele aspecte:
Rezistenta statica a punctului de ancorare: > 12 kN
Inaltimea instalarii: suficient de mare in comparatie cu primul obstacol potential in caz de cadere (vezi diagrama factorului de cădere)
Situatie speciala lucru pe verticala: Riscurile de efect pendul (a se vedea diagrama efectului pendul)
Ne vom asigura, pe cat posibil, sa ne concentram asupra situatiilor de lucru cu un factor de cadere 0 sau 1 si vom evita, daca este posibil, instalarea unui sistem de linia vietii pe o ancora cu factor de cadere 2. Efectul pendulului trebuie sa fie, de asemenea, cat mai mic posibil.
Pentru detalii va rugam sa ne contactati!