lockout tagout training

Training LOTO Blocare-etichetare

Trainingul sau cursul LOTO Blocare-etichetare este dedicat lucratorilor din industrie si cercetare implicati in functionarea sistemelor de blocare si etichetare a energiilor periculoase inainte de realizarea lucrarilor de intretinere si reparatie a utilajelor.

 

Cand echipamentele nu sunt oprite si marcate corespunzator, se pot produce accidente cu urmari grave si costuri covarsitoare: fracturi, arsuri, invaliditate, deces. Din acest motiv, tot mai multe companii din intreaga lume implementeaza sistemul de blocare si etichetare a energiilor periculoase, confirmand deja reducerea numrului de accidente de munca, a costurilor si a prejudiciilor.

Lockout tagout (LOTO) este procedura de siguranta utilizata in industrie si cercetare cu care lucratorii din aceste domenii se asigura ca energiile periculoase sunt inchise in mod corespunzator inainte de realizarea lucrarilor de mentenanta si service. Este obligatoriu ca sursele de alimentare periculoase sa fie izolate si scoase din functiune inainte de inceperea procedurilor, pentru a proteja viata si santatea lucrtorilor si spatiul lor de lucru.

Implementarea procedurii protejeaza lucratorii si previne accidentele care pot duce la dizabilitate sau chiar la decesul lucratorului. LOTO previne crearea de costuri aferente zilelor de munca pierdute si deteriorarii utilajelor prin pornirea lor neprevzut; previne scaderea incasarilor generate de nerespectarea planificarii productiei; evita pierderea prestigiului si a increderii partenerilor de afaceri.

Cui se adreseaza cursul LOTO Blocare-etichetare
Trainingul se adreseaza persoanelor implicate in lucrul pe utilaje din variate industrii (Telecomunicatii, Petrol si Gaze, Transporturi, Energie, Constructii, Metalurgie, toate tipurile de Mentenanta samd.). Lucratorii pot fi autorizati (ei blocheaza sau marcheaza echipamentele pentru a efectua diferite lucrari; instructajul e aprofundat); lucratori implicati (actioneaza sau utilizeaza un utilaj asupra caruia se efectueaza lucrari de service sau intretinere; trebuie instruiti sa nu indeprateze dispozitivele de blocare); alti lucratori care pot veni in contact cu dispozitivele (trebuie sa cunoasca semnificatia acestora si sa pstreze distanta).

Obiectivele si continutul cursului
Standarde si legislatie privind siguranta si protectia in munca cu utilaje care necesita reparatii si intretinere;
Echipamente de blocare si etichetare a energiilor periculoase;
Cerinte generale pentru blocarea utilajelor;
Planuri de evaluare a riscurilor, proceduri de urgenta.

Conditii de participare
Persoanele care participa la cursul LOTO Blocare-etichetare trebuie sa fie apte medical si sa dispuna de pregatirea necesara pentru a lucra cu utilaje.

Informatii suplimentare
Durata cursului este de 1 zi;
Grupa de training este formata din sase persoane;
Taxa este pe persoana /sesiune.

Working at Height Training Center WHTC este primul brand romanesc Lockout Tagout / Blocare si etichetare LOTO introdus pe piata europeana pentru blocarea si marcarea energiilor periculoase.
Cursantii Safety Academy vor primi un certificat recunoscut la nivel international, valabil timp de 1 an.

  Nume Companie
  Persoana de contact
  Telefon
  Email
  Numar persoane

  Safety Academy este protejat cu tehnologia reCAPTCHA.

  Politica de Confidențialitate și Termenii Serviciului acestui produs Google se aplică.