LOTO Blocare-etichetare

 

Cursul LOTO Blocare-etichetare este dedicat lucrătorilor din industrie și cercetare implicați in funcționarea sistemelor de blocare și etichetare a energiilor periculoase inainte de realizarea lucrărilor de intreținere și reparație a utilajelor.

Cand echipamentele nu sunt oprite și marcate corespunzător, se pot produce accidente cu urmări grave și costuri covarșitoare: fracturi, arsuri, invaliditate, deces. Din acest motiv, tot mai multe companii din intreaga lume implementează sistemul de blocare și etichetare a energiilor periculoase, confirmand deja reducerea numărului de accidente de muncă, a costurilor și a prejudiciilor.

LOTO este procedura de siguranță utilizată in industrie și cercetare cu care lucrătorii din aceste domenii se asigură că energiile periculoase sunt inchise in mod corespunzător inainte de realizarea lucrărilor de mentenanță și service. Este obligatoriu ca sursele de alimentare periculoase să fie izolate și scoase din funcțiune inainte de inceperea procedurilor, pentru a proteja viața și sănătatea lucrătorilor și spațiul lor de lucru.

Implementarea procedurii protejează lucrătorii și previne accidentele care pot duce la dizabilitate sau chiar la decesul lucrătorului. LOTO previne crearea de costuri aferente zilelor de muncă pierdute și deteriorării utilajelor prin pornirea lor neprevăzută; previne scăderea incasărilor generate de nerespectarea planificării producției; evită pierderea prestigiului și a increderii partenerilor de afaceri.

Cui se adresează cursul LOTO Blocare-etichetare

Trainingul se adresează persoanelor implicate in lucrul pe utilaje din variate industrii (Telecomunicații, Petrol și Gaze, Transporturi, Energie, Construcții, Metalurgie, toate tipurile de Mentenanță șamd.).

Lucrătorii pot fi autorizați (ei blochează sau marchează echipamentele pentru a efectua diferite lucrări; instructajul e aprofundat); lucrători implicați (acționează sau utilizează un utilaj asupra căruia se efectuează lucrări de service sau intreținere; trebuie instruiți să nu indepărteze dispozitivele de blocare); alți lucrători care pot veni in contact cu dispozitivele (trebuie să cunoască semnificația acestora și să păstreze distanța).

Obiectivele și conținutul cursului

  • Standarde și legislație privind siguranța și protecția in munca cu utilaje care necesită reparații și intreținere;
  • Echipamente de blocare și etichetare a energiilor periculoase;
  • Cerințe generale pentru blocarea utilajelor;
  • Planuri de evaluare a riscurilor, proceduri de urgență.

Condiții de participare

Persoanele care participă la cursul LOTO Blocare-etichetare trebuie să fie apte medical și să dispună de pregătirea necesară pentru a lucra cu utilaje.

Informații suplimentare

  • Durata cursului este de 1 zi;
  • Grupa de training este formată din șase persoane;
  • Taxa este pe persoană /sesiune.

Working at Height Training Center WHTC este primul brand romanesc Lockout Tagout / Blocare și etichetare LOTO introdus pe piața europeană pentru blocarea și marcarea energiilor periculoase.

Cursanții Safety Academy vor primi un certificat recunoscut la nivel international, valabil timp de 1 an.

Pentru fiecare curs susținut la Safety Academy există opțiunea de recertificare la expirarea perioadei de valabilitate.

Cere oferta
Catalog de produse LOTO