LOTO Blocare-etichetare

 

Cursul LOTO Blocare-etichetare este dedicat lucrtorilor din industrie și cercetare implicați in funcționarea sistemelor de blocare și etichetare a energiilor periculoase inainte de realizarea lucrrilor de intreținere și reparație a utilajelor.

Cand echipamentele nu sunt oprite și marcate corespunztor, se pot produce accidente cu urmri grave și costuri covarșitoare: fracturi, arsuri, invaliditate, deces. Din acest motiv, tot mai multe companii din intreaga lume implementeaz sistemul de blocare și etichetare a energiilor periculoase, confirmand deja reducerea numrului de accidente de munc, a costurilor și a prejudiciilor.

LOTO este procedura de siguranț utilizat in industrie și cercetare cu care lucrtorii din aceste domenii se asigur c energiile periculoase sunt inchise in mod corespunztor inainte de realizarea lucrrilor de mentenanț și service. Este obligatoriu ca sursele de alimentare periculoase s fie izolate și scoase din funcțiune inainte de inceperea procedurilor, pentru a proteja viața și sntatea lucrtorilor și spațiul lor de lucru.

Implementarea procedurii protejeaz lucrtorii și previne accidentele care pot duce la dizabilitate sau chiar la decesul lucrtorului. LOTO previne crearea de costuri aferente zilelor de munc pierdute și deteriorrii utilajelor prin pornirea lor neprevzut; previne scderea incasrilor generate de nerespectarea planificrii producției; evit pierderea prestigiului și a increderii partenerilor de afaceri.

Cui se adreseaz cursul LOTO Blocare-etichetare

Trainingul se adreseaz persoanelor implicate in lucrul pe utilaje din variate industrii (Telecomunicații, Petrol și Gaze, Transporturi, Energie, Construcții, Metalurgie, toate tipurile de Mentenanț șamd.).

Lucrtorii pot fi autorizați (ei blocheaz sau marcheaz echipamentele pentru a efectua diferite lucrri; instructajul e aprofundat); lucrtori implicați (acționeaz sau utilizeaz un utilaj asupra cruia se efectueaz lucrri de service sau intreținere; trebuie instruiți s nu indeprteze dispozitivele de blocare); alți lucrtori care pot veni in contact cu dispozitivele (trebuie s cunoasc semnificația acestora și s pstreze distanța).

Obiectivele și conținutul cursului

  • Standarde și legislație privind siguranța și protecția in munca cu utilaje care necesit reparații și intreținere;
  • Echipamente de blocare și etichetare a energiilor periculoase;
  • Cerințe generale pentru blocarea utilajelor;
  • Planuri de evaluare a riscurilor, proceduri de urgenț.

Condiții de participare

Persoanele care particip la cursul LOTO Blocare-etichetare trebuie s fie apte medical și s dispun de pregtirea necesar pentru a lucra cu utilaje.

Informații suplimentare

  • Durata cursului este de 1 zi;
  • Grupa de training este format din șase persoane;
  • Taxa este pe persoan /sesiune.

Working at Height Training Center WHTC este primul brand romanesc Lockout Tagout / Blocare și etichetare LOTO introdus pe piața european pentru blocarea și marcarea energiilor periculoase.

Cursanții Safety Academy vor primi un certificat recunoscut la nivel international, valabil timp de 1 an.

Pentru fiecare curs susținut la Safety Academy exist opțiunea de recertificare la expirarea perioadei de valabilitate.

Cere oferta